Akció

karnis akció - Karnis Stúdió webáruház

Kategóriák
  • KARNISOK, FÜGGÖNYKARNISOK
    •  
  • ROLÓK
    •  
  • ABLAKFÓLIÁK
  • KIEGÉSZÍTŐK
    •  
Szűrés
Szín
Rudak / sínek száma
Karnis család neve
Vásárlói vélemények

Gyakran ismételt kérdések - segítség a karnis választáshoz

Segítség a megrendelés leadáshoz - Karnis Stúdió

Facebook

Karnis Stúdió kisfilmek

Tanúsítvány
SSL Certificate
Fizetési megoldás

Gyakran ismételt kérdések

Az alábbiakban kívánunk egy kis segítséget nyújtani Önnek a megfelelő karnis kiválasztásához:

1. Milyen függöny anyag kerül a karnisra?


Attól függően, hogy milyen feladatot kell beteljesítenie a függönynek, meghatározhatjuk, hogy 1 vagy 2, esetleg 3 soros megoldást válasszunk. Amennyiben az ablakunk elé csak egy sötétítő függöny vagy csak egy fényáteresztő függöny kerül, úgy elegendő 1 soros karnisban gondolkodnunk.

Ha fényáteresztő és sötétítő függönyt is szeretnénk felfüggesztenni, a 2 soros karnis fog optimális megoldást nyújtani.

Teherbírásukat tekintve a vitrázspálcák, mini karnisok a legkevésbé erősek. Ezekre kizárólag könnyű, fényáteresztő függönyt célszerű feltenni.

A függönyök felfüggesztésére a webáruházunkban kínált leggazdaságosabb megoldás a legalacsonyabb árkategóriát képviselő karnis, a mennyezeti sín. Közületek is előszeretettel választják ezt a fajta megbízható, könnyen felszerelhető, több ponton a mennyezetre rögzíthető rendszert, melyet a sok féle kiegészítőjével igazán az egyedi helyzetekhez igazíthatunk.

Fa karnisaink 28 mm-es átmérőjűek. A 2 rudas változat egy ún. U-sínnel van felszerelve, ami tulajdonképpen egy aluminium sín, mely a fa rúdhoz van rögzítve. (Erre kerül a fényáteresztő függöny.)

Fém karnisokból széles választékkal állunk kedves vásárlóink rendelkezésére: 16 mm, 19 mm és 25 mm-es rúdátmérőjű fém karnisok szerepelnek kínálatunkban. 240 cm hossz felett 3 darab karnistartó konzolt adunk a szetthez, hogy biztosan megtartsa az anyagot és hosszú évek alatt se deformálódjon el. 

2. Milyen felfüggesztésre van lehetőség?


A felszerelés módját tekintve: a karnist oldalfalra vagy mennyezetre szerelhetjük. Szettjeinkben a fém karnisok és a fa karnisok esetében oldalfali tartókat talál. De az adott termékcsalád kiegészítői között sok esetben megtalálhatóak a mennyezetre szerelhető plafontartó konzolok is. Azokban az esetekben érdemes ily módon felfüggesztenünk a karnist, ha a plafon és az ablaknyílás között kevés a hely, és az oldalfali tartók nem férnek el. 
Mennyezeti szerelésű sínes megoldást célszerű választani, ha optikailag nyújtani szeretnénk az ablakot, vagy ha karnisunkat el szeretnénk rejteni.
Ha több hely áll rendelkezésre, akkor a tartókonzolok helyét úgy célszerű kijelölni, hogy megfelezzük a nyílászáró teteje és a mennyezet közötti távolságot.
Annak érdekében, hogy az ablak jól nyitható maradjon 10-15 cm-rel kell a karnist az ablak vonala fölé helyezni.

A webáruházunkban kapható fém rúdkarnisok többségéhez különböző hosszúságú konzolt vásárolhatunk, így alkalmazkodva a helyi adottságokhoz. Minden fém rúdkarnis esetében a „Kiegészítők” oldalon illetve a termék lapon is megtalálja, hogy az adott típushoz milyen kivitelű, milyen hosszúságú tartókonzolt adunk.  


3. Milyen méretű függönykarnist válasszunk?


A karnis szélességének, méretének meghatározása során több szempontot kell figyelembe vennünk: alap esetben a legjobb megoldás, ha a karnis az ablaknyíláson 15-20 cm-rel nyúlik túl mindkét oldalon! Ha szélesebb nyílászáró fölé helyezzük a karnist, melyre a későbbiekben sötétítő is kerül, célszerű, nagyobb túlnyúlást hagyni, hogy a sötétítő napközben, kihúzott állapotában, ne vegyen el túl sok fényt. Elegendő kisebb túlnyúlást hagynunk, ha csak fényáteresztő függöny kerül a függönytartóra, de ilyenkor is szem előtt kell tartani, hogy a függönyt teljes mértékben el lehessen húzni az ablaknyílás vonala mellé és ne akadályozza a nyílászáró nyithatóságát.

 

Az optimális karnis méret meghatározása

 

 

Abban az esetben amikor az ablakunk, nyílászárónk teljesen a fal mellett helyezkedik el, a karnisunk sem nyúlhat túl az ablakon. Mennyezeti sínek esetében ez nem okoz problémát, hisz teljesen nekifuttathatjuk a falnak. Amennyiben mégis ragaszkodna a fém rúdkarnishoz, javasoljuk az oldalfali tartót. Ebben az esetben a karnisrúdra nem szerelhető fel a végzáró.

 

A kiválasztott hosszúságú karnisrúdhoz minden esetben hozzá kell még adni a díszes végzárók méretét is, hogy megkapjuk a teljes hosszt! Az egyes végzárók méretét, hosszát megtalálja minden fém karnis adatlapján.


Érdemes szem előtt tartani, hogy a fém és fa rúd karnisok esetében a tartókonzolok alatt nem húzható el a függöny!
A vitrázspálcák, mini vitrázs rudak és kávéházi karnisok esetében a rudak hossza egy bizonyos tartományon belül állítható.

 

4. 3 méternél hosszabb karnisra lenne szükség...


Nem jelent problémát! A fém karnis rudak és mennyezeti sínek bár maximum 3 méteres hosszúságban kaphatóak és szállíthatóak biztonságosan, azonban a fém karnisok esetében egy ún. csőtoldó segítségével, míg a mennyezeti sínek esetében ún. toldóelem segítségével 3 méternél nagyobb hossz kialakítására is van lehetőség.

A fém karnisok esetében a karnistartó konzol a toldáshoz kerül.

240 cm karnishossz felett ajánlott 3 db tartókonzollal szerelni a karnist. 

 

Csőtoldó elem használata a karnisrudak összeillesztésénél

 

 

Kérdés esetén forduljon hozzánk bizalommal!

 

 

Webáruház készítés